Přípravy vrcholí

06.06.2012 06:06

Pořadatelský tým Dexter BSK racing a spříznění dobrovolníci připravili již potřetí Předbojský triatlon, který je opět součástí seriálu Tritour - triatlonového seriálu pro veřejnost a navíc je letos také vypsaný Českou triatlonovou asociací jako krajské mistrovství Prahy. A protože je Předbojský triatlon určen všem věkovým kategoriím, jsou připraveny stejně jako loni i letost závody mladších a starších žaček a žáků, které se započítávají do prestižního Středočeského poháru žactva. Pořadatelé nezapomněli ani na nejmenší triatlonisty v kategoriích Mrňousci a Benjamínci nad jejichž závody převzala záštitu obec Předboj.

K dnešnímu dni je přihlášeno již skoro 100 závodníků do hlavního závodu a mimo jiné též dvě hendbikerky, Petra Hurtová a Hana Horálková, závodnice týmu Černých Koní. V závodě absolvují plaveckou a cyklistickou část, na běžecké trati jim "propůjčí" nohy jejich tréninkoví a životní partneři.

Předbojský triatlon tak získává kromě klasického závodního i další rozměr - pomáhá sblížit zdravé sportovce s těmi handicapovanými a chce ukázat, že i lidé se zdravotním postižením mohou dosáhnout skvělých sportovních výkonů.

Všichni závodníci a jejich doprovod, ale také diváci a fanoušci triatlonu se mohou těšit na velmi atraktivní prostředí závodu. I letos zázemí poskytne golfový a volnočasový areál Yard Resort v Předboji. Ředitel závodu pan Petr Laňka na letošní rok konečně objednal krásné počasí a tak celý realizační tým věří, že se 3. ročník Předbojského triatlonu vydaří.

Přijďte se podívat, závodit a fandit!